Wie we zijn

VIVO lichaamgerichte & creatieve zorg is een kleinschalige praktijk voor vaktherapie en jeugdhulpverlening en is in 2010 mede opgezet door de huidige eigenaar Claudia Fritz. Claudia is een lichaamgericht therapeut en moeder van twee zoons. Wat begon als een kleine praktijk werkend vanuit scholen en gymzalen, is inmiddels uitgegroeid tot een mooie praktijk aan de Lijnbaan in Goes. VIVO bestaat uit een divers team van verschillende coaches en therapeuten en is werkzaam in een groot deel van Zeeland.

 

ONS TEAM

Ons team bestaat inmiddels uit 6 mensen met verschillende achtergronden en expertises, waardoor we goed kunnen aansluiten op de behoeftes van de cliënt.

Claudia Fritz
Praktijk eigenaar, lichaamsgericht therapeut
claudia@vivozorg.nl
"Ieder mens in zijn kracht"

Ik ben Claudia Fritz. Trotse eigenaar van VIVO, een bloeiend bedrijf waarin we werken vanuit ons hart. Belangrijke waarden in mijn werk en leven zijn vrijheid, plezier, verbinden, groeien en gezien worden. Persoonlijk contact, enthousiasme en lichaamsgericht werken kenmerken mijn werkwijze.

Betrokken bij wat mensen beweegt
Van nature ben ik betrokken bij wat mensen beweegt. Dat heeft aan de basis gestaan van het besluit daar mijn werk van te maken. Daarbij speelt ook mijn onzekerheid en kwetsbaarheid als kind, vrouw en moeder een grote rol. We leven in een wereld van prestatie en competitie. Aanpassen aan de omgeving en de ander en sterk moeten zijn. Lang heb ik mijzelf hierin laten meenemen totdat ik mijzelf niet meer prettig voelde onder deze omstandigheden.

Contact met je binnenkant
Ik ben op zoek gegaan naar wie ben ik en wat mijn hartsverlangens zijn: zachtheid, kwetsbaarheid laten zien, vanuit rust kunnen bewegen en leven en gezien worden. Ik heb door diverse opleidingen te volgen mij gespecialiseerd op het gebied van lichaamsgerichte therapie. Hierin heb ik ervaren hoe het kan voelen om contact te maken met mijn binnenkant, je gevoel op een zachte manier. Mijn kwetsbare kant te durven tonen die mijn zachte en vrouwelijke kant naar boven haalt. Ik liet vroeger vooral niet zien waar ik moeite mee had, mijn onzekere kant en kwetsbare kant. Ik mocht niet moe zijn omdat ik dan niet sterk was en niet gezien werd. Als een soort sneltrein leefde ik zonder regelmatig adem te halen en te voelen wat ik nodig had.

Door rust geniet ik
Door een lange zoektocht vallen de puzzelstukje steeds meer op zijn plaats. Ik mag er zijn zoals ik ben, ieder mens in zijn kracht. De rust die ik nu dagelijks voel geeft mij de mogelijkheid meer te kunnen genieten van het leven, vanuit rust te kunnen werken en te voelen wat ik zelf nodig heb en wat anderen nodig hebben. Door je eigen kwetsbaarheid toe te laten kan je ook de kwetsbaarheid in een ander zien.

Inspiratie om het beste uit jezelf te halen
Met mijn levensmotto ‘Ieder mens in zijn kracht’ zorg ik ervoor dat ik mijzelf en anderen inspireer het beste uit jezelf naar boven te halen. Mijn drijfveer bij alles wat ik doe gaat over ‘ruimte om te worden, te zijn wie je bent en gezien worden.’ Dit wil ik graag iedereen laten ervaren en ik zie dit als een persoonlijke bijdrage aan de maatschappij.

Lees meer Lees minder
Tinka Ruis
Creatief coach
tinka@vivozorg.nl
"In VerBEELDing is alles mogelijk!"

Expressie
12 jaar geleden bracht een moeilijke periode in mijn leven mij weer terug bij het creëren dat ik als kind zo graag deed. Dat wat ik met woorden niet kon vertellen kon ik wel schilderen, tekenen, dansen en in verbeelding brengen. Als Mens en als Maatschappelijk Werkster herontdekte ik dat er zoveel andere manieren zijn om je uit te drukken en hoe fijn verhelderend, helpend en transformerend dit kan zijn!

Voelen
Ook het contact met mijn eigen lichaam veranderde doordat ik er meer bij ging stilstaan en erachter kwam wat een wijsheid en mogelijkheden erin besloten zitten. Bewust voelen, ademhalen, ontspannen en waarnemen wat mijn lichaam mij vertelt en als sensitief mens is dat heel veel! In de hectiek van het dagelijks leven een must om bij mijzelf te komen en blijven. Ik volgde een 3 jarige opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen waarmee ik o.a. mijn mogelijkheden in mijn werk als Schoolmaatschappelijk werkster verrijkte. In de contacten met kinderen, jongeren en hun ouders over verdrietige en pijnlijke gebeurtenissen in hun leven, merkte ik de helende en helpende werking van niet-praten maar doen: Uitbeelden, tekenen, dieren, verhalen, klei, opstellingen maken etc. Het was zo mooi wat er ontstond en wat ik in hun zelf zag gebeuren als ze op deze minder rechtstreekse manier over hun beleving ‘vertelden’!

VIVO
Tijdens een kennismaking les van de Kindertraining waaraan ik mocht meedoen sloeg de ‘vonk’ over: twee bezielde vrouwen die op hun eigen manier vorm gaven aan dat wat ze anderen en dan vooral kinderen mee willen laten nemen. Ik voelde zo dat deze manier van werken, met hoofd, hart en lichaam en alle ruimte voor creatieve expressie mijn ding is! Het proces duurde nog een poosje maar ik besloot om mijn hart te volgen en voor mijzelf te beginnen en zo zette ik in januari 2018 de stap, en kwam daarmee ook bij VIVO! Kenmerken in mijn manier van werken en zijn passie, jezelf mogen zijn, respect, speels, openheid, echte aandacht, humor, gezien worden. Ik geniet zelf van (mijn) kinderen, leven, dansen, de natuur, bewustwording en alles wat daarmee te maken heeft!

Lees meer Lees minder
Yolanda Joosse
Lichaamsgericht therapeut
yolanda@vivozorg.nl
"Verandering gebeurt niet door stil te zitten maar door te ervaren en doen"

Hi, mijn naam is Yolanda Joosse. Vrouw, moeder, dochter, partner, tante, vriendin, coach. Dit jaar mag ik 43 kaarsjes uitblazen. Ik houd van uitslapen, lekker (vegetarisch) eten, surfen met mijn zoon/vriend(en), Netflix in bed kijken, koffie drinken met vriendinnen in leuke tentjes, skaten, me-time, wandelen in het bos, Ashtanga-yoga en vrijwel alles wat met bewustzijn te maken heeft.

Ik droom over een wereld waarin we leven in harmonie. In harmonie met de natuur; met elkaar; met onszelf. Als je het mij vraagt, begint die wereld in onszelf. Je ontdoen van wat niet van jou is. Je verbinden met wie je werkelijk bent, zie ik als de sleutel tot een harmonisch bestaan.

Het is mijn levensmissie om bij te dragen aan de harmonie van het bestaan, door anderen in mijn reis aan te raken en zo een steuntje te geven richting een leven in harmonie. Ik help mensen graag om vanuit beweging dichter bij zichzelf te laten komen, bij hun eigen waarheid, om te mogen worden wie ze in essentie zijn. En te laten ervaren hoe fijn dat is. Verandering gebeurt namelijk niet door stil te zitten maar door te ervaren en doen.

Mijn passie is om mensen weer in contact te brengen met zichzelf. Zodat ze zonder compromis hun authentieke leven kunnen leiden, vanuit een innerlijk verlangen. Daarom werk ik met veel plezier als begeleider/(wandel)coach, en hoe mooi is het dat ik dit kan delen met jou als je kiest voor coaching bij Vivo.

Voel je welkom om ook een stap te maken in jouw ontwikkelingsproces. Ik juich iedereen toe die voor zichzelf kiest en begeleid je vanuit liefde & beweging naar jezelf.

Lees meer Lees minder
Marin Zorgdrager
Vaktherapeut
marin@vivozorg.nl

Hoi, ik ben Marin Zorgdrager en mijn reis begon op Terschelling, waar ik geboren ben en waar mijn familie nog steeds woont. Voor mijn studie verhuisde ik naar Leeuwarden en daar heb ik uiteindelijk zo’n 15 jaar gewoond. Maar de zee blijft toch trekken, en zo begonnen mijn man, dochter van (inmiddels) 3 jaar en ik 2 jaar geleden aan onze reis naar Zeeland.

Ik heb in Leeuwarden de studie creatieve therapie- beeldend gedaan, tegenwoordig heet het Vaktherapie- beeldend. Een studie die je leert om beeldende middelen zoals klei, krijt, verf en steen etc. in te zetten als middel in therapie. Niet door te praten maar door te doen dus. Deze werkwijze is mij op het lijf geschreven, hoewel ik ook wel een prater ben, hou ik meer van actie, aan de slag, de handen uit de mouwen. Na mijn studie heb ik als vaktherapeut gewerkt bij een zelfstandige praktijk voor kinder- en jeugdhulpverlening in Harlingen (weer aan zee), en zag ik kinderen met uiteenlopende problemen; kinderen die iets ergs hebben meegemaakt tot kinderen die niet of nauwelijks praten, kinderen die heel verlegen zijn of bijvoorbeeld snel boos of verdrietig worden. In deze praktijk werkte ik veel samen met drama-, muziek- en psychomotorisch therapeuten, dat maakt dat ik niet altijd heel ‘zuiver op de graad’ werk; ik werk dus ook wel eens lichaamsgericht of zet muziek of drama in, net wat het beste bij jou past. Maatwerk dus!  In het proces bepaal jij wat je nodig hebt, en samen trekken we een stukje op tijdens jouw reis, plezier staat hierbij voorop, zodat je in je kracht en vol vertrouwen je reis verder kunt maken.

Wie weet tot gauw.

Groetjes van Marin

Lees meer Lees minder
Darlourdes de Rooij
Vaktherapeut
darlourdes@vivozorg.nl
"Stilstaan bij waar ik dankbaar voor ben, en wat mij gelukkig maakt is hoe ik mijn dag dagelijks start."

Hoi allen!
Ik ben Darlourdes het nieuwste Vivo teamlid!
Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag en kom dan gezellig op en neer gereden vanuit Middelburg. Ik woon daar nog maar net want ik ben opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen.

Ik ben met veel plezier verhuisd naar het mooie Middelburg en ik ben enorm dankbaar voor de mooie kansen die ik hier nu al krijg. Stilstaan bij waar ik dankbaar voor ben, en wat mij gelukkig maakt is hoe ik mijn dag dagelijks start.

Er zijn een hele hoop dingen waar ik dankbaar voor ben en gelukkig van wordt. Ik ben bijvoorbeeld blij als ik samen met mijn familie, mijn vrienden en mijn hond Simba ben. Ik word blij van de zon, van wandelen in de natuur, van een duik in het water, van muziek maken en luisteren, beeldend bezig of kijken naar kunst, nieuwe dingen uitproberen, of van relaxen op de bank met een serie of film.

Het duurde wel eventjes om uit te zoeken waar ik nu echt blij van wordt. En het kan soms ook veranderen.

Na de middelbare school ben ik gestart met een opleiding tot persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Na enige tijd in de gehandicaptenzorg gewerkt te hebben viel het me op dat creatief werken zo mooi aansloot bij mensen die door hun handicap niet goed konden praten of moeilijk woorden konden vinden voor wat ze voelden. Ik bedacht me dat ik zelf toen ik jonger was ook veel tekende en knutselde om gebeurtenissen te verwerken die ik niet goed kon verwoorden of juist omdat ik er heel veel over wilde vertellen en mijn hoofd er vol mee zat.

Als ik dan even ging tekenen of knutselen was ik het kwijt en was er weer ruimte in mijn hoofd voor andere dingen.

Toen ging er een lampje bij me branden. Als er nu eens een baan bestond waarbij je met creatief werken mensen kan helpen om zichzelf te uiten, dan zou die baan me op het lijf geschreven zijn.

Nu bleek er gewoon een opleiding te zijn die precies aansloot bij mijn wensen! Deze opleiding heet Vaktherapie.

Onder Vaktherapie vallen verschillende vormen van therapie. Je hebt dramatherapie, speltherapie, muziektherapie, pmt en beeldende therapie. Ik koos voor de laatste en in april 2018 mocht ik mijzelf officieel Vaktherapeut beeldend noemen.

Helaas was er toen nog niet veel werk in te vinden en wist ik niet goed wat ik moest doen. Ik droomde al langer over het maken van een grote reis in mijn eentje, maar durfde die stap eerder nog niet te nemen. Nu voelde ik dat ik er klaar voor was.

Ik heb er toen niet lang over na gedacht en heb vrij snel een enkel ticket gekocht naar Thailand waar ik mijn reis van 6 maanden (met een veel te zware rugzak) ben gestart. Via Thailand ben ik naar Laos, Cambodja en Vietnam gegaan, vervolgens ben ik door China via Tibet naar Nepal gereisd en om af te sluiten ben ik naar Bali gevlogen om nog heerlijk een paar weken te genieten van de zon en lekker eten.

Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar aangezien dit geen reisblog is ga ik niet al te veel uitweiden. Ik kan wel zeggen dat deze reis fantastisch was en me heeft geholpen om te zijn wie ik nu ben!

Toen ik terugkwam wist ik weer waarom ik vaktherapie heb gestudeerd en ben ik actief gaan zoeken naar baan.

Ik ben in 2020 begonnen bij Emergis kind en Jeugd als beeldend therapeut waar ik ook nog steeds werk op donderdag en vrijdag. Ik wilde graag wat afwisseling en graag in een kleinere praktijk aan de slag waar creatief en ervaringsgericht werken op de voorgrond staat. Bij Vivo was ik aan het juiste adres! Ik voel me nu al helemaal thuis in de mooie kleurrijke en inspirerende ruimtes hier en tussen de fijne collega’s die er werken.

Ik hoop dat jullie je net zo welkom voelen als ik toen ik hier net begon met werken.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten hier bij Vivo en hoop jullie een creatief duwtje in de rug te kunnen geven zodat jullie met meer vertrouwen in jezelf in je creativiteit en in je eigen krachten op weg kunnen gaan.

Lees meer Lees minder
Arianne Eerkes
Managementassistent
arianne@vivozorg.nl
"Een pad ontstaat door erop te lopen"

Mijn naam is Arianne Eerkes en ik woon samen met mijn man, zoon, dochter en hond in Kapelle.

Binnen VIVO hou ik mij als managementassistent bezig met de organisatorische, administratieve, secretariële en financiële kant van het bedrijf. Een uitdagende functie waar ik met veel plezier invulling aan geef. Het werken met een klein en hecht team vind ik erg leuk; korte lijnen en snel schakelen.

In mijn vrije tijd zwerf ik graag met onze camper door Europa. We gaan dan zonder vaste bestemming op pad en we zien wel waar we uitkomen. Rust, vrijheid en avontuur zijn voor mij de basiselementen tijdens de vakantie. Ik geniet van de natuur, een mooie afwisselende omgeving en onverwachte ontmoetingen.

Eigenlijk zijn we allemaal op reis. Iedereen bewandelt zijn of haar eigen levenspad. Alles wat je hiervoor nodig hebt zit in jezelf. Vertrouw op je innerlijke kracht en kijk met open vizier de wereld in. Geniet van de mooie dingen die je tegenkomt onderweg en omarm leerzame ervaringen. Neem ze mee in je rugzak, ze kunnen later weer van pas komen. Durf zijwegen te nemen, vaak leiden ze tot interessante ontdekkingen en verassingen. En, wees niet bang om onderweg om hulp te vragen, soms heb je een helpende hand nodig om de volgende stap te zetten. Wie weet kruisen onze wegen elkaar bij VIVO!

Lees meer Lees minder