Wat was het weer fijn om het maandelijkse JongerenAtelier te verzorgen!

Wat was het weer fijn om het maandelijkse JongerenAtelier te verzorgen!

Eerst samen bijpraten, nadat ieder een voorwerp uit de ruimte had gekozen dat uitdrukking gaf aan hoe hij of zij er bij zit. Variërend van een gevilte steen tot een sponsje en verschillende dieren.

De zelfgebakken pannenkoeken die Claudia heeft meegebracht smaken goed en daarna komen we in beweging rondom het thema Water: Jouw eigen koers varen.
Een fijne ademhalingsoefening waarbij de golven van de Zee de ademstroom ondersteunt, helpt ons de dag en gedachten los te laten. Er moet zoveel in het leven van nu… Ademen helpt op momenten dat het even teveel wordt.
Daarna mogen de Jongeren hun eigen Atelier plek kiezen en inrichten en met de Schilderuitnodiging aan de slag.
Op grote vellen papier eerst met het water experimenteren. Daarna intuïtief kleuren gouacheverf aanbrengen. Voelen wat er innerlijk gebeurt. Sommigen kiezen voor een kleiner canvas, en dat is helemaal ok: niks moet, maar wij nodigen uit om te spelen en ontdekken: wat voelt passend, wat verlang je, breng je dat in, en volg je jouw eigen stroom?
Gaandeweg mag er een vaartuig ontstaan en een lichtpunt, en krijgen de jongeren nog wat verdiepingsvragen waar ze voor zichzelf bij mogen stilstaan. Ieder heeft zijn of haar eigen proces, dat zonder veel woorden vorm krijgt en inzicht, ruimte, antwoorden brengt. Zo mooi om daar bedding aan te geven!

Nadat we hebben geconstateerd dat de uurtjes alweer veel te snel voorbij zijn gevlogen, ruimen we op en sluiten af met een kleine expositie. Ieders werk wordt bewust gezien; degenen die willen mogen er iets over delen. Het was weer een rijke avond🙏💛!

Tinka

Naar overzicht