Training: Van groep 8 naar de Brugklas

De Training: Van groep 8 naar de Brugklas start op donderdag 16 mei 2024 = VOLĀ 

Na de zomervakantie ga je naar een andere school, andere leraren, andere leerlingen en misschien moet je wel een eind gaan fietsen. Dit is voor veel kinderen spannend en daar willen we je graag bij helpen!

Tijdens de weerbaarheidstraining: Van groep 8 naar de Brugklas leer je in jezelf te vertrouwen en krijg je inzicht in eigen denken en doen. Je staat vooral stil bij jezelf; wat heb ik nodig om me prettig te voelen in welke situatie dan ook. Door middel van praktische oefeningen worden vaardigheden getraind en wordt geleerd hoe met spanning en gevoelens om te gaan. Kortom alles wat je moet weten om vol zelfvertrouwen te gaan starten op je nieuwe school.

In een kleine groep bereid je je op een leuke en leerzame manier voor om een goede start te maken in je nieuwe en spannende levensfase. Maar ook voor een brugklasser die wat relaxter en zekerder van zichzelf zou willen zijn, biedt deze training een steuntje in de rug.

Voor wie is deze training?

De brugklastraining is bedoeld voor kinderen die bijvoorbeeld moeite ervaren op het gebied van onderstaande voorbeelden.

  • Weinig zelfvertrouwen hebben
  • Moeite hebben in de omgang met leeftijdgenoten
  • Opzien tegen de brugklas
  • Moeilijk contact maken
  • Gepest zijn en een nieuwe start willen maken

Praktische informatie

De training bestaat uit 3 trainingssessies en een evaluatiegesprek. Kijk op onze agenda voor de data.