Training: Ieder kind in zijn kracht

De Training: Ieder kind in zijn kracht – start najaar 2024

Onze sociale weerbaarheidstraining ‘Ieder kind in zijn kracht’ vergroot het zelfvertrouwen van het kind en werkt naar een positief zelfbeeld.

De training biedt ieder kind, samen met zijn of haar ouders, de kans om zijn eigen kracht en kwaliteiten te ontdekken en zich daarmee te verbinden met de ander. Niet de beperkingen, maar de mogelijkheden zijn het uitgangspunt van deze training.

De training wordt heel spelenderwijs gegeven. Door middel van lichaamsgerichte oefeningen en bewegingsoefeningen leert het kind om in contact te blijven met zichzelf en de ander. Creatieve opdrachten worden ingezet om contact te maken met jezelf, je eigenheid te ervaren en dit aan anderen te laten zien. Daarnaast krijgen ouders handvatten mee door deel te nemen aan de eerste en derde les van de training. Hierdoor ervaren ouders wat hun zoon of dochter nodig heeft en hoe ze hun kind in de thuissituatie kunnen ondersteunen.

Het vergroten van de sociale weerbaarheid, het zelfvertrouwen van de kinderen en het plezier in het contact met elkaar, lopen als een rode draad door de training.

Praktische informatie

Voor wie:  Ieder kind van 7 tm 12 jaar kan deelnemen, ook kinderen met een diagnose als ADHD, autisme, HSP, depressieve verschijnselen of traumatische ervaringen. De training is ook geschikt voor kinderen van gescheiden ouders waarbij kinderen vaak moeite hebben om hun eigen balans weer te hervinden.
Aantal bijeenkomsten: De training bestaat uit 6 lessen waarvan de eerste en de derde les een ouder/kind les is en een evaluatiegesprek.
Maximaal aantal deelnemers: 8 (minimaal 6)
Wanneer: Dinsdag- of donderdagmiddag. Kijk op onze agenda voor de data.
Tijdstip: De ouder/kind lessen zijn van 15.30 tot 16.45 uur de overige lessen zijn van 15.30 tot 17.00 uur.